Καιρός

18 Οκτωβρίου 2020 06:30

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Έστω και με καθυστέρηση, ο καιρός αποφάσισε να φορέσει το… φθινοπωρινό του κοστούμι.

-

Για σήμερα Κυριακή, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα βορειοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια της χώρας.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονική, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε λίγες παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός αρχικά  σχεδόν αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι, βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 και στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις και το βράδυ στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη νότια νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ