Καιρός

21 Οκτωβρίου 2020 06:04

Καιρός: τοπικές βροχές, καταιγίδες και βοριάδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν τα ισχυρότερα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στο Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, τις δυτικές Κυκλάδες και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια.Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στη Θράκη έως το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα νότια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Εύβοια όπου τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή της).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5-6 μποφόρ, τοπικά στις Κυκλάδες μέχρι το βράδυ 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7-8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη και στις δυτικές Κυκλάδες μέχρι το απόγευμα. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα επικρατήσουν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά 2 με 4 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ