Καιρός

30 Οκτωβρίου 2020 06:02

Καιρός: τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Πότε και που θα είναι πιο ισχυρά τα φαινόμενα. Που θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν την Παρασκευή στα ανατολικά. Στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα έντονες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και το βορειοδυτικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους έντονες στα ανατολικά. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στις Σποράδες και την Εύβοια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στις Σποράδες και την Εύβοια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.  Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους στα βόρεια έντονες. Βελτίωση από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και από τις απογευματινές ώρες, στη Θράκη και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ενώ στα ανατολικά και νότια θα υποχωρήσει και ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ