Καιρός

24 Φεβρουαρίου 2021 06:03

Καιρός: υψηλές θερμοκρασίες και βοριάδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός και την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4-5 βαθμούς χαμηλότερα ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4-5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 έως τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο 8 και στα νότια τοπικά έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά, κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ