Καιρός

28 Φεβρουαρίου 2021 06:33

Καιρός: πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι και το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5-7 μποφόρ, που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως τους 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο και στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου, όπου τις βραδινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν τοπικά σε 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5-7 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα βορειότερα τμήματα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί και στα νότια βορειοδυτικοί, 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Δευτέρα

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο, κυρίως τις πρωινές ώρες και στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου κυρίως από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ