Καιρός

13 Απριλίου 2021 06:03

Καιρός: νοτιάδες και τοπικές βροχές την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται πρόσκαιρες καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Τρίτη, με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ωστόσο, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Σε όλη την χώρα θα επικρατήσουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς αρχικά στα δυτικά και μετά το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί, τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς. Από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από αργά το απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 4, από το μεσημέρι 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται για την Τετάρτη, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν τοπικά σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Τενεσί: Πυροβολισμοί σε σχολείο (βίντεο)

Ιαπωνία: Στη θάλασσα μολυσμένο νερό από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Ανώγεια: Ένταση στη δίκη για το διπλό φονικό


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ