Καιρός

23 Απριλίου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 23 Απριλίου 2021 06:43

Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και προς το βράδυ τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, σταδιακά από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια, με βροχές και στη Θεσσαλία μετά το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, με τάση εξασθένησης. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο του Λαζάρου

Για το Σάββατο του Λαζάρου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και στα βόρεια. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα δυτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργά το απόγευμα από τα βόρεια σε βόρειους, 4  με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων

Για την Κυριακή των Βαΐων, στα δυτικά προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα, θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί μόνο τις πρωινές ώρες στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ινδονησία - θρίλερ με υποβρύχιο: Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροσκάφος να βοηθήσει στις έρευνες

Ινδία: φωτιά σε νοσοκομείο - νεκροί ασθενείς με κορονοϊό

Πάσχα: Πόσο θα κοστίσει το εορταστικό τραπέζι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ