Καιρός

28 Απριλίου 2021 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 28 Απριλίου 2021 07:57

Ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη: ζέστη, σκόνη και τοπικές βροχές

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιπτώσεις αναμένονται βροχοπτώσεις και πότε. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Ο καιρός σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά. Τοπικές βροχές το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Στην Αττική σήμερα Μεγάλη Τετάρτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4-5μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα νότια. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη σήμερα μεγάλη Τετάρτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην βόρεια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι πιθανόν να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη

Για την Μεγάλη Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες μόνο κατά διαστήματα στα κεντρικά και νότια θα είναι πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.


Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τετάρτη: τι τιμά σήμερα η Εκκλησία

Πενταμερής για το Κυπριακό: σε κρίσιμη φάση η διάσκεψη

“Καλημέρα Ελλάδα”: ο Γιώργος Παπαδάκης και η συγκίνηση για τα γενέθλια της εκπομπής (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ