Καιρός

05 Μαΐου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 05 Μαΐου 2021 07:45

Καιρός: νεφώσεις και μπόρες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές και πότε αναμένονται τοπικές βροχές. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για σήμερα Τετάρτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και στα κεντρικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, με ένταση 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, 2 με 3 μποφόρ, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Μακεδονία, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αργά το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμής της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα πνέουν νοτιάδες με την ίδια ένταση και στα νότια θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες, κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη σήμερα μεγάλη Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια, που τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – Κάλυμνος: Σε καθολικό lockdown από σήμερα

Φυλακές Κορυδαλλού: Ναρκωτικά πέταξε άγνωστος στον προαύλιο χώρο (εικόνες)

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις για τον Μάιο (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ