Καιρός

11 Μαΐου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 11 Μαΐου 2021 08:38

Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πού θα φτάσουν τα 7 μποφόρ οι βοριάδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται για σήμερα Τρίτη σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Στα δυτικά, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά δυτικοί, 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύπελλο Ελλάδας: Ο τελικός προς... ΟΑΚΑ και χωρίς θεατές

Ο καιρός σήμερα από τον Τάσο Αρνιακό (βίντεο)

Ιερουσαλήμ: Αιματηρά επεισόδια και διεθνής ανησυχία (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ