Καιρός

12 Μαΐου 2021 06:02

Καιρός: συννεφιές και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τοπικές μπόρες. Μεταστροφή των ανέμων από το μεσημέρι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Τετάρτη, προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα νότια έως τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. 

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιάδες, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το μεσημέρι - απόγευμα θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα πυκνώσουν και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Το μεσημέρι - απόγευμα θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με σποραδικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Στα νότια γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 24 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα στα βόρεια πιο πυκνές, μέχρι τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιάδες, 4-5 μποφόρ. Αργότερα στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα δυτικά και τα νότια, 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – Λαμία: Γιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο έλεγε στον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο

Συγκρούσεις Ισραηλινών – Παλαιστινίων: Νέο έκτακτο Συμβούλιο του ΟΗΕ

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: επενδυτικά δάνεια από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ