Καιρός

13 Μαΐου 2021 06:01

Καιρός: νεφώσεις και τοπικές μπόρες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά  περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα δυτικά και νότια, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια τμήματα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός,. με πρόσκαιρες νεφώσεις τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-4 μποφόρ και το μεσημέρι - απόγευμα νοτιάδες, τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στη νότια Πελοπόννησο δυτικοί, τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στα βόρεια το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου για αποκλιμάκωση της βίας

Γεραπετρίτης: διαχωρίσαμε την πολιτική εξουσία από την διακυβέρνηση

Serie A: Η Μίλαν έτοιμη να κουνήσει… το σεντόνι με εφτάρα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ