Καιρός

27 Μαΐου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 27 Μαΐου 2021 06:58

Καιρός: Καταιγίδες στην Μακεδονία την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Ποιες συνθήκες θα επικρατήσουν στην υπόλοιπη χώρα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στη Μακεδονία από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα για σήμερα προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα το βράδυ θα είναι ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες και το βράδυ σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις το απόγευμα στις Κυκλάδες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Στα βόρεια από το απόγευμα θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή πτοβλέπονται στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και τη νύχτα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Ειδήσεις σήμερα:

Πατέρας στον ΑΝΤ1: Ο δάσκαλος έστειλε σεξουαλικά μηνύματα στην 9χρονη κόρη μου - 45 σελίδες μηνύματα σε 4 ημέρες

AstraZeneca - Θρομβώσεις: Ερευνητές υποστηρίζουν ότι έλυσαν το μυστήριο

Τα διαμερίσματα των “FRIENDS” με κυβάκια (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ