Καιρός

29 Μαΐου 2021 06:34 Τελευταία ενημέρωση : 29 Μαΐου 2021 07:16

Καιρός: ηλιοφάνεια και βοριαδάκι το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Με καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει το Σαββατοκύριακο. Πως θα κινηθεί η θερμοκρασία. Δείτε αναλυτική πρόβλεψη ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, σήμερα Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά το πρωί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και στα παραθαλάσσια η μέγιστη, καθώς και στην Ήπειρο η ελάχιστη, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολική Στερεάς θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι από νότιες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις βαθμιαία στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 30 Μαΐου

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία 5 μποφόρ. Αργά το βράδυ στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ο Δρόμος προς το Euro 2020”: Γιαννακόπουλος και Ζήκος μιλούν για την “μεγάλη γιορτή”

Κορονοϊός - Γυμναστήρια: Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα, ποιοι απαλλάσσονται

Κορονοϊός - Johnson & Johnson: Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 ετών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ