Καιρός

02 Ιουνίου 2021 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιουνίου 2021 06:51

Καιρός: μπόρες και καταιγίδες σε Μακεδονία - Θράκη την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Ποιες συνθήκες θα επικρατήσουν στην υπόλοιπη χώρα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για σήμερα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά, με τοπικούς όμβρους στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και με μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί 5 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα νωρίς το πρωί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και στην περιοχή του Καστελλόριζου τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στα βορειοανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά και πρόσκαιρα το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φθάσει κατά τόπους τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αφγανιστάν: πολύνεκρη επίθεση με βόμβα σε λεωφορείο

Τουρκία: ο κορονοϊός “σκοτώνει” τον τουρισμό

Euro 2020 – Κροατία: ο Λιβάγια κόπηκε από την αποστολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ