Καιρός

07 Ιουνίου 2021 06:02

Καιρός: μπόρες και τοπικές καταιγίδες την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο και που θα ανέβει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Δευτέρα προβλέπονται τοπικές μπόρες στα βόρεια ηπειρωτικά, από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα κεντρικά και στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρμ το μεσημέρι τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα κατά τόπους θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στην Θράκη έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στην δυτική Πελοπόννησο, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Στην Θεσσαλία θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 μποφόρ, στα νότια έως 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη, προβλέπονται στα βόρεια νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορείων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται οι αναστολές Μαϊου

Μεξικό: Κομμένο κεφάλι πέταξε άνδρας σε εκλογικό τμήμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ