Καιρός

09 Ιουνίου 2021 21:53

Καιρός: Συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Άνεμοι εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καιρός: Συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη
-

Στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη προβλέπονται βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μικρής διάρκειας καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που, από τις προμεσημβρινές ώρες, θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα αναπτυχθούν αρχικά λίγες νεφώσεις που, από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρη συννεφιά το πρωί. Στην Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με όμβρους και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, προβλέπονται την Παρασκευή. Στα ηπειρωτικά, κυρίως τις απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 και στο Αιγαίο 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ