Καιρός

13 Ιουνίου 2021 06:33 Τελευταία ενημέρωση : 13 Ιουνίου 2021 07:47

Καιρός: Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Πώς θα κινηθεί το κύμα της κακοκαιρίας. Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση.

-

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στην Πελοπόννησο και στη Στερεά, καθώς και στην Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη Μακεδονία και στη Θράκη και τη νύχτα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα έως 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3-5 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Θεσσαλία θα συνεχιστούν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και από το βράδυ στα βόρεια, βορειοδυτικοί τοπικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ειδικότερα στην Κρήτη, όμως, μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος σε γενικές γραμμές, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις βραδινές ώρες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στη δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με όμβρους στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 4-6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Άλιμος: βρέθηκε σορός γυναίκας στη θάλασσα

Roland Garros: Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς στον μεγάλο τελικό

ΗΠΑ – Τέξας: μία σύλληψη για το μπαράζ πυροβολισμών στο Όστιν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ