Καιρός

15 Ιουνίου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιουνίου 2021 07:13

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και βοριάδες την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στο βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί, με ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά, τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές και βραδινές ώρες έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και με σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά, σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι στα ανατολικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση προς το βράδυ. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις στα νότια, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ, ενώ στα βόρεια θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά βαθμιαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει κατά τόπους στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλήνιες 2021: πρεμιέρα με Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ

ΗΠΑ: Σκότωσε την ταμία σούπερ μάρκετ μετά από διαπληκτισμό για τη χρήση μάσκας

Μέρκελ: Η ελευθερία έκφρασης φθάνει στα όρια όταν παραβιάζονται οι ελευθερίες των άλλων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ