Καιρός

03 Ιουλίου 2021 07:02

Καιρός: πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για το Σάββατο, στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, τη Χαλκιδική και τη βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς, στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και από το μεσημέρι στην δυτική Μακεδονίααναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Χαλκιδική τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο και τα νησιά έως 32 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις βόρειες Κυκλάδες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, και στην Κρήτη πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βορειότερα νησιά τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, προβλέπεται σε όλη τη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεισμός στην Αμαλιάδα

Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου: Τέθηκε σε λειτουργία

Ο Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζουν την δολοφονία του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ