Καιρός

20 Ιουλίου 2021 07:05 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουλίου 2021 08:06

“Ψυχρή Λίμνη” - Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Ποιες ώρες και που αναμένονται τα πιο ισχυρά φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα, στα δυτικά και τα βόρεια, δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων και στα βόρεια μεμονωμένων καταιγίδων. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από νωρίς το βράδυ. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ κι από αργά το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων και βελτίωση το βράδυ. Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, από αργά το απόγευμα στη Μακεδονία βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μέχρι τις απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν πρόσκαιρα και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στην Κρήτη. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί, στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και προβλέπεται να κυμανθεί στα ηπειρωτικά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές στους 30 με 32 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Freedom Pass: άνοιξε η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ

Ερντογάν: Ολοκληρώνεται η επίσκεψη στα Κατεχόμενα

Κορονοϊός: πρεμιέρα για τον κατ' οίκον εμβολιασμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ