Καιρός

16 Σεπτεμβρίου 2021 06:04

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και βοριάδες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πόσο θα ανέβει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 29 με 31 και στα υπόλοιπα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, έως 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια Δωδεκάνησα. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά πελάγη, 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα κατά 6 με 7 βαθμούς περίπου και θα φτάσει κατά τόπους ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

AUKUS: ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία σε κοινό μέτωπο κατά της Κίνας

Κορονοϊός: δωρεάν rapid test την Πέμπτη σε 147 σημεία

Φωτιά στον Άγιο Δημήτριο: τραγωδία σε ισόγειο διαμέρισμα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ