Καιρός

22 Σεπτεμβρίου 2021 06:05

Καιρός: καταιγίδες, κρύο και βοριάδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πότε και που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και στην κεντρική Μακεδονία, στην Θράκη, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο. Προβλέπεται ενίσχυση των βορείων ανέμων, σε 6 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ, θα επικρατήσουν άνεμοι βόρειοι- βορειοανατολικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και από αργά το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην πυρόπληκτη Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τα βόρεια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Προς το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 5 και τη νύχτα στα βόρεια 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη και με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το βράδυ και από τα βόρεια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις΄, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα από τα βόρεια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5-7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4-6 μποφόρ και από το μεσημέρι στην περιοχή του Καστελλόριζου, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις στα ανατολικά, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Στα δυτικά θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Πελοπόννησο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα γίνει αισθητή και στις νότιες περιοχές, και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φθάσει τους 18 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ