Καιρός

07 Οκτωβρίου 2021 06:05 Τελευταία ενημέρωση : 07 Οκτωβρίου 2021 08:34

Κακοκαιρία “Αθηνά”: καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο και που θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Πέμπτη προβλέπεται, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, κακοκαιρία στη δυτική, κεντρική και στη βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι-νοτιοανατολικοί, 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, ενώ μετά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην πυρόπληκτη Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία. Στην Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά 6 και από τις βραδινές ώρες στο Θρακικό 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία από 06 έως 16 βαθμούς)

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, από το μεσημέρι στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 6 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες στα 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τη νύχτα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις δυτικές-βόρειες Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Πελοπόννησο, στην Στερεά, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα βόρεια, 5 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα κεντρικά και τα βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 με 22 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πακιστάν: ισχυρός σεισμός με νεκρούς (εικόνες)

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλία: Συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη σε 185 σημεία της Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ