Καιρός

13 Οκτωβρίου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτωβρίου 2021 06:50

Καιρός: τοπικές βροχές την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Προσωρινή ανάπαυλα στην κακοκαιρία, καθώς ο “Μπάλλος” αναμένεται με καταιγίδες και χιόνια από την Πέμπτη. Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα όμως σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά προβλέπεται βελτιωμένος καιρός, όμως τοπικές βροχές θα σημειωθούν βαθμιαία από τα δυτικά, που το απόγευμα θα ενταθούν και βαθμιαία στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους-νοτιοανατολικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και αργά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται τοπικές νεφώσεις, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 και μετά το μεσημέρι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά δυτικοί και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους: αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Μακεδονία και βαθμιαία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ. Το βράδυ στην Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στη Μακεδονία, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Το θαύμα των Άνδεων: σαν σήμερα η αεροπορική τραγωδία

ΗΠΑ: Μακελειό σε ταχυδρομείο (βίντεο)

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Τετάρτη σε 175 σημεία της χώρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ