Καιρός

06 Νοεμβρίου 2021 06:36 Τελευταία ενημέρωση : 06 Νοεμβρίου 2021 06:50

Καιρός: ασθενείς τοπικές βροχές το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-


Για το Σάββατο 
προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και στα βόρεια θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 και στην Κρήτη τους 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και από το απόγευμα βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα έως 5 και από το απόγευμα στα νότια 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις δυτικές περιοχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι. 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα έως 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα έως 5 και από το απόγευμα στα βόρεια 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και στα ανατολικά, όπου θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα και στην δυτική Ελλάδα τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια - Πυροσβέστες: Έρευνα της ΕΛΑΣ για τους τραυματισμούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ