Καιρός

12 Νοεμβρίου 2021 06:02 Τελευταία ενημέρωση : 12 Νοεμβρίου 2021 06:31

Καιρός: τοπικές νεφώσεις την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Από ποιες διευθύνσεις και πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 19 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 23 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί. 4 με 5 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4-5 μποφόρ, στα νότια 5-6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ και γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος στα Δωδεκάνησα από 15 έως 23 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται στα δυτικά βαθμιαία λίγες νεφώσεις, που προοδευτικά θα αυξηθούν και μετά από το μεσημέρι στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά τους 15 με 16 βαθμούς και στα νησιά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται στην δυτική Ελλάδα νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, βαθμιαία στη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία και προς το βράδυ κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 και στο Ιόνιο 5  μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - ΕΟΔΥ: rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 180 σημεία

WTA Finals: Η Σάκκαρη ξεκίνησε “με το δεξί”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ