Καιρός

02 Ιανουαρίου 2022 08:07 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιανουαρίου 2022 09:12

Καιρός: βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Κυριακή ο καιρός, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει στην Εύβοια και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια γρήγορα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα είναι 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 16 με 17, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

“Rouk Zouk Special”: Το “Ελλάδα έχεις Ταλέντο” κάνει... ποδαρικό (εικόνες)

Μοσχάτο: μαφιόζικη εκτέλεση άνδρα μπροστά στο παιδί του

Η Όμικρον “χτυπά” την Ευρώπη: οι χώρες με τις περισσότερες μολύνσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ