Καιρός

15 Ιανουαρίου 2022 06:34

Καιρός: νεφώσεις και βοριάδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι πυκνότερες νεφώσεις. Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ, βαθμιαία βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 βαθμό έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία βορειοανατολικοί, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ στην Θράκη και στην Χαλκιδική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, πρόσκαιρα το πρωί στο Θρακικό Πέλαγος έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι τοπικά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί-βορειοανατολικοί. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, από -04 έως 10 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -02 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα  έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις και πιθανόν λίγες ασθενείς βροχές προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο νότιο Ιόνιο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, ενώ από το βράδυ πιθανό να σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το  απόγευμα. Στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 Μποφόρ,  στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους-νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς και μόνο στα δυτικά έως τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

Αίγινα: Σε λειτουργία ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης (εικόνες)

Τόκιο: Επίθεση με μαχαίρι έξω από πανεπιστήμιο (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ