Καιρός

09 Φεβρουαρίου 2022 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 09 Φεβρουαρίου 2022 06:40

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και βροχές την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται χιονοπτώσεις και που θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Πότε αναμένεται βελτίωση. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-


Θα διατηρηθούν την Τετάρτη οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ένταση τοπικά 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά του τμήματα. 
Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και κατά τόπους στη Θράκη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος με παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες όμως στα ανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Στη βόρεια Κρήτη μέχρι και τις πρωινές ώρες οι βροχές θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Γρήγορα στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά τμήματα από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στην περιοχή του Καστελλόριζου τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Πολύ γρήγορα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα βόρεια από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες όμως θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 και στα δυτικά τοπικά τους 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Ιταλία: γονείς αρνήθηκαν μετάγγιση με αίμα εμβολιασμένων

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 168 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ