Καιρός

21 Φεβρουαρίου 2022 07:55

Καιρός: ζέστη και ασθενείς βροχές την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Επιδείνωση των συνθηκών την Τρίτη.  Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Δευτέρα προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, στο ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στην Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, πιθανότητα ασθενών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από αργά το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όμως θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, ενώ στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Οπαδική βία: τα νέα μέτρα και οι ποινές

Ουκρανία: συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν… “αν δεν γίνει εισβολή”

ΑΑΔΕ: φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από νυχτερινό κέντρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ