Καιρός

23 Μαρτίου 2022 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 23 Μαρτίου 2022 09:30

Καιρός: βελτίωση στην μισή Ελλάδα την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που καλυτερεύουν οι συνθήκες και που αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη και την 25η Μαρτίου. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Βελτιωμένος προβλέπεται την Τετάρτη ο καιρός στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, πρόσκαιρα έντονες στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 117 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, πιο πυκνές στην Θράκη, με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά το πρωί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμό έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, από -01 βαθμό έως 13 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι στα βόρεια και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 01 βαθμό έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρα έντονες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην Κρήτη και με λίγα χιόνια στα ορεινά αυτής, με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιιρός την 25η Μαρτίου

Την Παρασκευή, ημέρα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και κατά τόπους θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: καταδίκη για την δολοφονία υπαλλήλου σε κατάστημα

Βενζίνη - Κάρτα καυσίμων: μπόνους 5 ευρώ σε καταναλωτές

Απαγωγή Κυπαρίσση - Χαλάνδρι: το κρησφύγετο των δραστών (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ