Καιρός

02 Μαΐου 2022 06:03

Καιρός - Δευτέρα: Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Άστατος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο νότιο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φθάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 και τοπικά σε Κρήτη και Δωδεκάνησα τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς αργά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς το μεσημέρι απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως σε ανατολική Πελοπόννησο και ανατολική Στερεά. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα από τα νότια. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 3 Μαΐου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς ενώ στην κεντρική και νότια χώρα τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας

Ενδοσχολική βία: Οι αιτίες, οι μορφές και ο... ρόλος της πανδημίας

Διπλωμάτης απήχθη από συμμορία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ