Καιρός

04 Ιουλίου 2022 06:04

Καιρός: υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές τη Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Συνεχίζονται οι ζέστες, επιμένουν τα μελτέμια. Πού αναμένονται τα φαινόμενα.

-

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται ο καιρός τη Δευτέρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά ηπειρωτικά η μέγιστη 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία οπότε στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά ηπειρωτικά η μέγιστη θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 34 με 36 και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ