Καιρός

29 Ιουλίου 2022 06:39 Τελευταία ενημέρωση : 29 Ιουλίου 2022 08:41

Καιρός: ζέστη με μπόρες και καταιγίδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 με 38 και τοπικά στα δυτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ,  το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, έως 5 και στο Θρακικό πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Το μεσημέρι - απόγευμα στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας θα φυσούν νότιοι άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Ηπείρου θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ, στις Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και από το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές ο υδράργυρος προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες, στην Μακεδονία και στην Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες, ενώ πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες, θα συννεφιάσει κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Στίβος: Χρυσό μετάλλιο για την Εβίνα Παναγιώτου (εικόνες)

Βουλγαρία: Γονική άδεια 2 μηνών στον πατέρα

Tae Kwon Do - Μάγδα Κλακάλα: Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ