Καιρός

15 Αυγούστου 2022 06:39 Τελευταία ενημέρωση : 15 Αυγούστου 2022 08:01

Καιρός: Δεκαπενταύγουστος με μπουρίνια και άνοδο θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι εντονότερες βροχές και καταιγίδες. Πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Δευτέρα, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους τους 31 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και από το απόγευμα νότιο0ι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και από το απόγευμα μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, όμως στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα εκδηλωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, τις πρώτες πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 2 με 3 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, έως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα κεντρικά πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά και στα νότια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές, δε στα βορειότερα νησιά και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στην περιοχή του Καστελλόριζου τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Τρίτη, με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα κεντρικά και νότια θα πνέουν τοπικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά και στην νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: Φωτιά στην Αισύμη

Όλυμπος: ζευγάρι χάθηκε στο βουνό

Χαλκιδική: περιπέτεια για επιβάτες ιστιοφόρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ