Καιρός

17 Αυγούστου 2022 06:37

Καιρός: τοπικές μπόρες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Τετάρτη, στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και πιθανώς στα ορεινά, να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα με μεμονωμένες καταιγίδες. Στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά πιθανόν να σημειωθούν όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βόρειοι στα βόρεια, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στην Κρήτη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Πέμπτη, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 με 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34 και στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σουδάν: Δεκάδες νεκροί από σαρωτικές πλημμύρες

Λίζ Τσέινι: Η αντίπαλος του Τραμπ υπέστη συντριπτική ήττα

Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 150 σημεία








ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ