Καιρός

14 Σεπτεμβρίου 2022 06:11

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4-5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια έως 27-28 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Βριλήσσια: Έκρηξη σε ΑΤΜ έξω από σούπερ μάρκετ

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη

Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας στην Ιαπωνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ