Καιρός

15 Σεπτεμβρίου 2022 06:11 Τελευταία ενημέρωση : 15 Σεπτεμβρίου 2022 07:05

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Πέμπτη, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν, στα νότια σε δυτικούς και στα βόρεια σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι την Παρασκευή ο καιρός, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς και στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά λόγω τοπικών συνθηκών (καταβατικοί άνεμοι) στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη

Πέτσας - Ρουβίκωνας: οργή για την “επίσκεψη” στο σπίτι του (εικόνες)

Ψευτογιατρός: η ώρα του Εισαγγελέα για τον “Dr. Kontos”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ