Καιρός

08 Οκτωβρίου 2022 06:08

Καιρός: βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται βροχές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, αναμένονται τοπικές βροχές στην Κρήτη και σχεδόν αίθριος καιρός σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Ιόνιο μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 24 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική : αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια : αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Αραιή συννεφιά στα δυτικά από το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, που στην Κρήτη θα είναι αυξημένες και με σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα στα νότια αυξημένες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη τιμής της).

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι την Κυριακή ο καιρός, με λίγες νεφώσεις, που κατά διαστήματα στα βόρεια θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φθάσει στη βόρεια και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ιρλανδία: Φονική έκρηξη σε βενζινάδικο (εικόνες)

Fitch για Ελλάδα: Αμετάβλητη αξιολόγηση, δυσμενής αναθεώρηση προβλέψεων

Σημεία για rapid test δωρεάν τo Σάββατο



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ