Καιρός

11 Οκτωβρίου 2022 06:08

Καιρός: καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα δυτικά με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές, με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια και θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 25 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών  κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 έως 5 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στη δυτική χώρα και στην Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια τμήματα με καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, την Τετάρτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες και στα ανατολικά ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φθάσει στην Ήπειρο και στη Μακεδονία τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ