Καιρός

28 Οκτωβρίου 2022 06:08

28η Οκτωβρίου: ο καιρός του τριημέρου

Διάβασέ μου το...

Με ποιες συνθήκες θα γίνουν οι παρελάσεις την Παρασκευή. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

28η Οκτωβρίου: ο καιρός του τριημέρου
-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Παρασκευή, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα δυτικά, 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από 21 έως 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, , με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στη κεντρική Μακεδονία. Στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 και στα παραθαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί,  3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 έως 6 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο, εκτός από την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών στη βόρεια Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση στα δυτικά έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται και για την Κυριακή, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Τράγος τραυμάτισε σοβαρά παιδί

Φωτιά σε διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια

Εξάρχεια - Αργυρούπολη: Εμπρηστικές επιθέσεις σε ΜΑΤ και αυτοκίνητα




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ