Καιρός

20 Δεκεμβρίου 2022 06:07

Καιρός: Παγωνιά, βοριάδες και βροχές την Τρίτη - Χιόνι και στην Πάρνηθα

Διάβασέ μου το...

“Παγίδα” o παγετός σε πολλές περιοχές. Που θα βρέξει και που θα χιονίσει ανά την Ελλάδα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 09 με 12 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη τους 17 με 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και στον Θερμαϊκό 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα ορεινά με ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα νότια 8, πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές κυρίως στα κεντρικά και λίγα χιόνια στα ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα. Στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα στα δυτικά τμήματα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από -01 βαθμό έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις και κυρίως στα βόρεια τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στην βόρεια Κρήτη και στις δυτικές Κυκλάδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 8 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στην νότια Κρήτη έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής στην περιοχή Καστελλορίζου. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια από το μεσημέρι και στα νότια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 5-7 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, δε στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ για S-300 στην Κρήτη: Η Ελλάδα θα αποφασίσει αν θα τους στείλει στην Ουκρανία

Μακελειό στον Καναδά: ηλικιωμένος σκότωσε γείτονές του (εικόνες)

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ