Καιρός

25 Δεκεμβρίου 2022 07:23

Καιρός: Χριστούγεννα με ζέστη και βοριάδες

Διάβασέ μου το...

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κινηθεί ο υδράργυρος, Που αναμένονται τοπικές βροχές. Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα Χριστούγεννα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών νωρίς το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στη βόρεια Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια  αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια, όπου από το απόγευμα πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νωρίς το πρωί και γρήγορα γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα δυτικά. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανία: Λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι (εικόνες)

Κακοκαιρία - ΗΠΑ: Χριστούγεννα με πολικό ψύχος και διακοπή ρεύματος (εικόνες)

Αίγυπτος: Κατάρρευση κερκίδας με δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ