Καιρός

18 Ιανουαρίου 2023 06:07

Καιρός: τοπικές βροχές και αυξημένη θερμοκρασία την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, στα δυτικά, στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και πιθανώς στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και στα κεντρικά και βόρεια έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία που θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα νότια έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια. Στα υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις,  6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Ακριβά ρολόγια και κουτιά Βιάγκρα στο κρησφύγετο του “αρχινονού” της μαφίας

Australian Open – Σάκκαρη: Με ανατροπή στην 3o γύρο

Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 191 σημεία





ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ