Καιρός

26 Ιανουαρίου 2023 06:03

Κακοκαιρία - Πέμπτη: καταιγίδες, κρύο, χιόνια και στα πεδινά

Διάβασέ μου το...

Πότε και που αναμένονται κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για την Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη δυτική και κεντρική Στερεά και στη Θράκη. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 8 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 13 με 15 βαθμούς ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες, πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και το βράδυ θα εξασθενήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις τοπικά ισχυρές από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα παράκτια καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, οι οποίες από το μεσημέρι θα επακταθούν και στη Θράκη, τοπικά ισχυρές από το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από νωρίς το βράδυ στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία και την κεντρική Μακεδονία και από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω). Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα κεντρικά θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί. Ο υδράργυρος θα δείξει από -02 έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα θαλάσσια-παράκτια τοπικές χαλαζοπτώσεις, τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω) και στη δυτική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω). Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα θαλάσσια-παράκτια τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα και από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω) και την κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω). Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί και στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα νότια οι άνεμοι θα γίνουν νότιοι και στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί και τοπικά θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, από το μεσημέρι τοπικά 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Από νωρίς το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί, από το απόγευμα 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στη Θράκη, στις ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, χιονόνερο (κυρίως στα βόρεια) και στα δυτικά και νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά οι οποίες έως και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 - 600 μέτρα και πάνω). Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος: Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αποκλειστικά στο “Πρωινό” (βίντεο)

Μέτσοβο: Γιαγιάδες έκαναν μάθημα…πίτας σε φοιτητές (εικόνες)

Ξάνθη: Συνελήφθη για τον βιασμό της κόρης του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ