Καιρός

26 Φεβρουαρίου 2023 06:11

Καιρός: ζέστη, βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Με ποιες συνθήκες θα γίνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ανά περιοχή. Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή, στα δυτικά και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 2000 μέτρα). Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και από το απόγευμα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 20 και κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα βροχής από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Θράκη και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και στη δυτική Πελοπόννησο από αργά το απόγευμα. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Κρήτη.  Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 με 8 μποφόρ, και από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 2000 μέτρα). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και στη νότια νησιωτική χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6  και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πετρούπολη: Πυροβολισμοί σε νυχτερινό κέντρο 

Σημεία για rapid test δωρεάν την Κυριακή

Ινδία - κορονοϊός: μάνα και γιος έμειναν κλεισμένοι για τρία χρόνια στο σπίτι (βίντεο)