Καιρός

05 Οκτωβρίου 2023 06:09

Καιρός: νεφώσεις και τοπικές μπόρες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι όμβροι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι, στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 27 με 28 και κατά τόπους τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι-απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι-απόγευμα θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27-28 και στα νότια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 25 με 27 και κατά τόπους τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Copernicus: Ο πιο θερμός Σεπτέμβριος στην ιστορία ήταν του 2023

Κρήτη: Σεισμός στο Αρκαλοχώρι

5 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ