Παράξενα

09 Ιουλίου 2024 16:20

Δολοφονική επίθεση... παραγράφηκε, παρά τα αποτυπώματα και στοιχεία για φερόμενο ως δράστη!

Οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του άνδρα, ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα. Πως και γιατί τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία για τον φόνο στο Κορακόνερο με θύμα έναν 66χρονο.

Δολοφονική επίθεση... παραγράφηκε, παρά τα αποτυπώματα και στοιχεία για φερόμενο ως δράστη!
-

Με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου έπαυσε οριστικά λόγω παραγραφής, η ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού που ασκήθηκε εις βάρος ενός 14χρονου αθίγγανου!

Το ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα τελέστηκε στο Κορακόνερο, στον περίκλειστο χώρο της έδρας της εταιρίας «A1 Yaght Trade Consortium SA», την 26η Δεκεμβρίου 2014 και θύμα ήταν ο 66χρονος Γκανέζος Ziggy Buttuta του Mοhama και της Alimatu.

Η έρευνα για την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού, που συνέλεξαν επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, από αθίγγανους του καταυλισμού στο Κορακόνερο, μεταξύ των οποίων συγκαταλεγόταν και ο κύριος ύποπτος δεν απέδωσε καρπούς.

Ιδιαίτερα απογοητευμένοι ήταν εξάλλου οι αστυνομικοί από το γεγονός ότι το DNA, που βρέθηκε σε ένα σεντόνι το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για να πνίξουν τον 66χρονο, δεν ταυτοποιήθηκε με κανένα από τα δείγματα που συνέλεξαν, ούτε και με εκείνα που τηρούνται στο αρχείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο φόνος, σύμφωνα με τις ενδείξεις διεπράχθη μεταξύ της 21.30 με 22.07 ώρας, που αποχώρησαν οι δράστες από την κεντρική είσοδο της επιχείρισης, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα. Από την νεκροψία – νεκροτομή του ιατροδικαστή κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη προέκυψε ότι ο θάνατος του 66χρονου προήλθε μετά από συμπλοκή του με τους δράστες. Διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι τον χτύπησαν με απίστευτη βαρβαρότητα σ’ όλο του το σώμα, κυρίως στην αριστερή πλευρά και ότι μετά τον θάνατό του τον τράβηξαν σε μικρή απόσταση από το σημείο που τον σκότωσαν.

Διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του δεν επήλθε συνεπεία στραγγαλισμού, ενώ πιθανολογείται σφόδρα ότι υπέστη, λόγω και των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, ανακοπή.

Η «δημοκρατική» έφερε στο φως της δημοσιότητας καρέ από το μαγνητοσκοπημένο, από το εξωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης, υλικό, στο οποίο εμφανίζονται 4 δράστες. Οι δράστες φορούσαν κουκούλες από μπουφάν και λόγω της αποστάσεως της λήψης δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος και ο σωματότυπός τους. Δύο εξ’ αυτών φέρουν μαζί τους και σακ βουαγιάζ.

Οι δράστες φέρονται να χρησιμοποίησαν τη θηλιά για να εξαναγκάσουν τον 66χρονο, πνίγοντας και χτυπώντας τον, να τους οδηγήσει στο εσωτερικό του κτηρίου σε όροφο και σε σημείο, όπου βρίσκονται πακτωμένα δύο χρηματοκιβώτια.

Ο 66χρονος ήταν ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση διάρρηξης της ίδιας επιχείρησης, τον Φεβρουάριο του 2013 από τρεις αθίγγανους. Οι τρεις δράστες είχαν εισέλθει στην επιχείρηση και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον 66χρονο, ακολούθησε συμπλοκή. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι τα ίδια άτομα με δεδομένο μάλιστα ότι οι δράστες της τότε επίθεσης είχαν χρησιμοποιήσει σεντόνι για να φιμώσουν τον 66χρονο.

Οι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου και μετέβησαν σε γραφείο του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκονται δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία και επιχείρησαν να διαρρήξουν ανεπιτυχώς. Στα χρηματοκιβώτια υπήρχε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ. Από την αστυνομική και εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι την επίμαχη ημέρα και περί ώραν 22.30 μετέβη στην εταιρεία ένας υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος θα αντικαθιστούσε τον Ziggy. Μετά τη λήξη της βάρδιάς του και αφού κάλεσε τον τελευταίο στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να ανοίξει την κεντρική είσοδο για να εισέλθει στο χώρο της εταιρείας κι εκείνος δεν απάντησε, κάλεσε στη συνέχεια ημεδαπό υπάλληλο της εταιρείας και ανιψιό του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας, ο οποίος μετέβη στα γραφεία και εισήλθε εντός όπου, μετά από έρευνα, εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο ο Ziggy, με τα χέρια δεμένα πισώπλατα, σε πρόσθια θέση. Όπως διαπιστώθηκε από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, το θύμα ήταν ήδη νεκρό.

Στον πρώτο όροφο της εταιρείας διαπιστώθηκε αναστάτωση του χώρου και ίχνη απόπειρας παραβίασης των δύο χρηματοκιβωτίων. Από την επισκόπηση του βιντεοληπτικού υλικού από την καταγραφή του κλειστού κυκλώματος της εταιρείας, το οποίο όμως δεν κατέγραψε το σημείο όπου βρέθηκε το ανωτέρω θύμα καθότι ήταν σημείο «τυφλό», διαπιστώθηκε ότι περί ώρα 21.07 της 26ης Δεκεμβρίου 2014 εισήλθαν στον αύλιο χώρο της εταιρείας τέσσερα άγνωστα άτομα, με προφανή σκοπό να κλέψουν, τα οποία κινούνταν στο χώρο αυτής προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από δεξαμενές δεξιά της κύριας εισόδου μέχρι που έγιναν αντιληπτά από το θύμα, ακολούθησε πάλη, η οποία, ωστόσο, δεν καταγράφηκε στο σύνολό της και ούτε διακρίνεται το πώς έληξε.

Οι δύο εκ των δραστών, στη συνέχεια, περί ώρα 22.48, επιχείρησαν να εισέλθουν στα γραφεία της εταιρείας, το οποίο κατάφεραν και εν τέλει άπαντες αποχώρησαν περί ώρα 22.07 διαφεύγοντας προς την πλευρά του καταυλισμού. Μεταξύ των δραστών διακρίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό άτομο το οποίο έχει χαρακτηριστικό περπάτημα- βηματισμό, ενώ όπως προέκυψε από κατάθεση αξιωματικού μεταξύ των αθίγγανων οι οποίοι διέμεναν στον εν λόγω καταυλισμό ήταν κι αυτός ο οποίος στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και για το λόγο αυτό είχε αποκτήσει ιδιαίτερο βηματισμό, ο οποίος προσομοίαζε με το βηματισμό ενός εκ των δραστών.

Ο αθίγγανος αυτός εξεταζόμενος ενόρκως την 26η Δεκεμβρίου 2014 και ακολούθως την 29η Ιανουαρίου 2015 έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το χρόνο επιστροφής του στην οικία του την ημερομηνία συμβάντος αλλά και το πού βρισκόταν νωρίτερα, όπως και ακόμη 3 άτομα. Περαιτέρω, προέκυψε ότι στην εξωτερική επιφάνεια τζαμαρίας δεξιά της κεντρικής πόρτας εισόδου του κτηρίου της εταιρείας όπου εργαζόταν το θύμα, βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του αριστερού παράμεσου, το οποίο όπως προέκυψε από έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε για τα ανωτέρω στον τακτικό Ανακριτή την 14η Ιουνίου 2022(!!!) - δηλαδή 8 χρόνια μετά από το περιστατικό - ανήκει στον 14χρονο.

Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. δεν κατέστη εφικτή η εξακρίβωση της ταυτότητας των δραστών, ο δε θάνατος προήλθε από καρδιακό επεισόδιο, το οποίο προκλήθηκε από τα χτυπήματα τα οποία δέχτηκε το θύμα ενώ δεν εξακριβώθηκε ποιος από τους δράστες κατάφερε στο θύμα το μοιραίο χτύπημα.

Από όλα τα ανωτέρω προκύπτει ότι αφενός μεν δεν ταυτοποιήθηκαν οι τέσσερις δράστες καθότι οι όποιες ενδείξεις υπάρχουν δεν είναι επαρκείς εκτός από τον 14χρονο για τον οποίο βρέθηκε το δακτυλικό αποτύπωμα, πλην όμως ο θάνατος του δράστη προκλήθηκε την 26η Δεκεμβρίου 2014, συνεπώς ο προαναφερόμενος ήταν ανήλικος και δεδομένου ότι η τελεσθείσα πράξη θεωρείται πλημμέλημα για τον ανήλικο παραβάτη, έχει ήδη υποπέσει στην πενταετή παραγραφή!.

Πηγή: dimokratiki.gr

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)