Παράξενα

14 Ιουλίου 2019 11:09

Ακριβοθώρητο είδος το ψάρι που πετροβολήθηκε μέχρι θανάτου από λουόμενους (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μαρλίνος Μεσογείου, ένα εξαιρετικά ακριβοθώρητο είδος για τις θάλασσες μας, ήταν το ψάρι που δέχθηκε επίθεση από λουόμενους στη Χαλκίδα.

Ακριβοθώρητο είδος το ψάρι που πετροβολήθηκε μέχρι θανάτου από λουόμενους (βίντεο)
-

Σάλο προκάλεσε το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου και έδειχνε την επίθεση σε βάρος ενός τεράστιου ψαριού που βγήκε στα ρηχά σε παραλία της Χαλκίδας για να γεννήσει τα αυγά του.

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ξιφία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο ψάρι ήταν ένας μαρλίνος Μεσογείου (Tetrapturus belone), ένα εξαιρετικά ακριβοθώρητο είδος για τις θάλασσες μας που δυστυχώς αποπροσανατολισμένο, κουρασμένο και μόνο του διάλεξε το χειρότερο μέρος για να βρεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν δεκάδες καταγγελίες ότι το συγκεκριμένο ψάρι κυνηγήθηκε και πετροβολήθηκε μέχρι θανάτου. Υπήρξαν όμως και αντιδράσεις, καθώς στο βίντεο δεν έχουν καταγραφεί πέτρες αλλά αντικείμενα διαφόρων ειδών, αλλά και γιατί το ψάρι φαίνεται να φεύγει μετά την περιπέτειά του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όντως ο μαρλίνος Μεσογείου διέφυγε του όχλου που το καταδίωκε αλλά βρέθηκε λίγο αργότερα νεκρό από ψαρά που το περισυνέλλεξε και το έβγαλε στη στεριά.

Ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πιθανό, το ψάρι να αντέδρασε επιθετικά προς τον ίδιο του τον εαυτό, πέφτοντας με το ράμφος του στις πέτρες, λόγω της σύγχυσης που του προκάλεσε το πλήθος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, όταν έφτασαν στο σημείο στελέχη του εντόπισαν το ψάρι να «χτυπά ζαλισμένο στο ντόκο το ράμφος του» πριν ξεψυχήσει και ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες: περισυλλέχθηκε και παραδόθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία για νεκροψία νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί τι οδήγησε στο περιστατικό. Το δε βίντεο έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη.


Μαρλίνος - Χαλκίδα - ψάρι

Με πληροφορίες από το NaturaGraeca.com.